Apunts en calent
Esports 24/10/2022

Era això, Xavi, era això: els apunts en calent del Barça-Athletic

Els blaugranes, amb quatre migcampistes i només un extrem, fan el seu millor partit de la temporada

3 min
Valverde parlant amb Xavi abans del partit.

BarcelonaExcel·lent actuació del Barça de Xavi Hernández contra l'Athletic d'Ernesto Valverde. Una evolució tàctica, una primorosa actuació de Dembélé (un gol i tres assistències) i un dia més a l'oficina de Lewandowski van servir un triomf rodó. A continuació, uns apunts en calent.

El Txingurri, superat. Per primer cop aquesta temporada, el Barça va comparèixer amb quatre migcampistes a l'onze. I, ves quina cosa, l'equip va expressar la seva millor versió grupal. El pla de Xavi va amargar el retorn de Valverde i va deslliurar Dembélé de jugar-se totes les boles com si fos un triplista franquícia de la NBA. Amb Busquets protegit amb De Jong en paral·lel, dos interiors picant a l'espai i Balde obrint camp per l'esquerra, el conjunt blaugrana va jugar el millor partit del curs. Mitjançant un dibuix contracultural amb doble pivot, sí, però amb els rols més ben repartits. Celebrem que els tècnics intervinguin amb èxit per vèncer, convèncer i plantar cara a l'intractable Madrid a la Lliga.

Un tren de mercaderies. "Va home, va. Quina vergonya! Com és que no ho heu vist? Li han pegat tres vegades, pobre xaval". Xavi, fora de si, va veure una targeta fruit d'un seguit de retrets més que justificats. Li van sortir de l'ànima després que Dani García atropellés el jove Gavi i l'àrbitre ni tan sols xiulés falta. L'andalús, que no negocia el contacte, va caure estabornit a terra per l'envestida d'un dels jugadors més durs de la Lliga. Patíem pel seu entrecuix, però el motiu del canvi va ser una contusió a l'adductor. Amb 3-0 al marcador, Kessie va ocupar la seva plaça a la medul·lar i va passar pel partit sense pena ni glòria. Potser aquests minuts de qualitat haurien d'haver sigut per a Pablo Torre, que només va tenir l'últim quart d'hora.

Gol de Xavi. El 2-0 que va rebre l'Athletic en ple vendaval no hauria existit si la planificació esportiva del Barça no fos un exercici coral. Dembélé, que venia de fer l'1-0 amb un cop de cap (un art que no sol explorar gaire), va assistir Sergi Roberto perquè sentenciés l'equip biscaí. És a dir, dos futbolistes que continuen al Barça només per la insistència de Xavi reivindicant plegats el seu joc a despit del criteri de Mateu Alemany, que no hauria fet cap esforç per renovar-los el contracte. Fa especial il·lusió pel reusenc, sempre silenciós malgrat la crítica acarnissada de determinats sectors de la culerada. Tenia una revàlida a causa de les lesions d'Araujo, Kounde i Bellerín i se n'està sortint prou bé. Que sigui lleu la seva luxació a l'espatlla.

Mal dia per mostrar repertori. És evident que Xavi i Alemany van dissentir amb Dembélé i Roberto. En canvi, estan perfectament alineats a l'hora de valorar Iñigo Martínez per a les pròximes finestres de fitxatges. Fa uns mesos, l'entrenador va incloure'l a la llista de centrals desitjats i el director de futbol va fer una oferta per ell quan Kounde es va complicar. El defensa d'Ondarroa va continuar a l'Athletic a contracor i no està per la feina d'ampliar contracte perquè espera el Barça, que el té en el radar sobretot si Piqué abandona el club víctima d'una monotonia a cop de suplències. És esquerrà, té grans dots de lideratge i domina l'ofici com pocs. Llàstima que la visita d'aquest diumenge no l'hagi deixat massa ben parat.

stats