Microsites  /  Salut 29/06/2016

L'Hospital Mateu Orfila és pioner en la implantació de nous models d'implants per pal·liar la sordesa

Es tracta d'un mecanisme osteointegrat que compta amb un processador de màxima potència

Ara Balears
1 min
Hospital Mateu Orfila

PalmaEl Servei d'Otorinolaringologia de l'Hospital Mateu Orfila de Maó ha estat pioner en el conjunt de centres del Servei de Salut en Balears a implantar un model d'última generació d'implant osteointegrat en pacients amb problemes de sordesa, han informat aquest dimecres fonts de l'Àrea de Salut de Menorca a través d'un comunicat.

La cap del servei, Natalia Bejarano, ha explicat que es tracta d'un processador de màxima potència que proporciona una millor qualitat auditiva en comparació a la resta de models existents al mercat.

La primera pacient menorquina que s'ha beneficiat d'aquest nou model és una dona de 81 anys, a qui se li va implantar el dispositiu el passat 3 de juny.

Des de llavors ja s'ha realitzat amb èxit una segona intervenció en un home de 83 anys que el problema d'oïda que tenia encaixava en el perfil dels pacients candidats a rebre aquest tipus de tractaments.

La intervenció per col·locar l'implant és poc invasiva, amb sedació profunda i anestèsia local, de manera que no requereix hospitalització.

En concret, consisteix a col·locar un pilar de titani en el crani, just darrere de l'orella, que serveix d'ancoratge per a la col·locació externa del dispositiu que actua de receptor i processador del so.

Bejarano ha apuntat que, a pesar que l'Hospital Mateu Orfila ja ha realitzat aquest tipus d'intervencions des de l'any passat, evitant el trasllat de pacients a Son Espases, la novetat és el tipus de processador utilitzat.

"Amb aquest tipus d'actuacions evitem l'aïllament social de persones a causa de problemes auditius i millorem notablement la seva qualitat de vida", ha conclòs la cap del Servei d'Otorinolaringologia.

stats