CURES ALTERNATIVES
Microsites Salut 14/12/2016

Una nova associació d'infermeria promou l'ús de teràpies naturals

Abitena vol difrondre els coneixements de cures complementàries als tractaments més convencionals

Ara Balears
1 min
Un pacient tractant-se amb acupuntura. Aquesta serà la pràctica que més s’ensenyarà al màster de medicina tradicional xinesa que començarà el curs que ve a Barcelona.

PalmaUn grup d'infermeres de les Balears ha fundat l'associació Abitena, que té per objectiu promocionar l'ús de teràpies naturals com a complement de les tècniques més tradicionals.

El Col·legi d'infermeria de les Balears (Coiba) recorda que, des de l'any 2005, les infermeres disposen d'una assegurança de responsabilitat civil per a l'exercici de les teràpies naturals, que poden ser des de l'acupuntura i la reflexologia podal fins a la sofrologia, el massatge terapèutic i la tècnica metamòrfica, a més del drenatge limfàtic, la fitoteràpia i el 'mindfulness'.

"L'objectiu de les cures d'infermeria no és la malaltia sinó la vida, tenint en compte totes les seves dimensions físiques, psicològiques, socials i espirituals, com un ésser únic, indivisible, des d'una perspectiva humanista completa. Per aquest motiu, les teràpies naturals són molt útils", comenta Lourdes Alcalá, presidenta de l'Associació balear d'infermeres de teràpies naturals (Abitena).

La nova associació vol difondre els coneixements en teràpies complementàries entre els seus associats. També s'ha proposat organitzar esdeveniments, xerrades, tallers i reunions, a més d'assessorament professional per a la utilització d'aquestes teràpies complementàries en les cures d'infermeria.

stats