Microsites Salut 24/01/2018

El Govern implantarà més punts d'accés al registre de voluntats anticipades a totes les illes

Els bons resultats obtinguts a Menorca, on s'ha fet la prova pilot, han fet que l'executiu autonòmic es plantejàs crear més espais per poder tramitar les últimes voluntats

Ara Balears
1 min
Responsables de la sanitat pública balear i menorquina han presentat els resultats.

PalmaMenorca ha registrat un augment significatiu pel que fa a les declaracions de voluntats anticipades. Així es posa de manifest en el balanç corresponent al 2017, que avui ha explicat la consellera balear de Salut, Patricia Gómez, acompanyada també per la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera, i el gerent de l'àrea de Salut de Menorca, Antoni Gómez Arbona. Cal recordar que Menorca va estrenar a final del 2016 un projecte pilot per afavorir l'accés dels usuaris al servei.

De fet, a Menorca tan sols disposava d'un únic punt d'accés ubicat en el centre de salut del Mercadal. La prova pilot va permetre afegir els centres de Verge del Toro i Dalt Sant Joan, de Maó, i el Canal Salat de Ciutadella. Gràcies a aquestes incorporacions s'ha registrat un increment d'un 42,2% de les declaracions de voluntat anticipades en comparació amb l'any anterior. La consellera balear de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat que "a causa dels bons resultats obtinguts a Menorca, s'estudia la possibilitat d'implantar nous punts d'accés al registre a Mallorca, Eivissa i Formentera".

Gómez també ha destacat la importància del servei, ja que "és pioner a Balears i representa una nova aposta del Govern per apropar i facilitar els tràmits a la ciutadania. És una iniciativa molt important perquè les persones puguin decidir sobre el seu procés de morir". Balears és la cinquena comunitat autònoma en taxa de declarants, amb una mitjana de 6,5 declaracions per cada 1.000 habitants. Menorca va registrar una mitjana de 10,8, duplicant la taxa estatal, que se situa en 5,3.

stats