Economia 20/09/2019

Els viatges de l'Imserso es començaran a vendre la segona quinzena d'octubre

El programa de vacances per a jubilats s'ha retardat enguany a causa dels recursos contra la seva l'adjudicació

Ara Balears
2 min
Es suspèn la licitació dels viatges de l'Imserso a petició del sector hoteler

PalmaEls viatges de l'Institut de Majors i Serveis Socials (

L'Imserso remetrà una carta personalitzada a cada beneficiari, en què li indicarà la data exacta que se li assigna, a partir de dilluns que ve, dia en què l'institut signarà el contracte d'adjudicació dels tres lots que integren el programa, després que no es presentàs cap recurs contra la seva adjudicació, informa Efe. L'Imserso va publicar el 29 d'agost l'adjudicació definitiva del concurs i va ratificar el repartiment provisional comunicat a principi del mateix mes dels tres lots que integren aquest programa.

El lot 1 (costes peninsulars) va ser adjudicat a Mundiplan, format per Iberia, IAG7 i Alsa, mentre que el 2 (illes) i 3 (turisme interior), a Mundosenior, integrada per Halcón Viajes (Globalia) i Avoris (Barceló).

El programa ofereix unes 900.000 places per viatjar a destinacions de la costa peninsular de 15, 10 i 8 dies a Andalusia, Múrcia, País Valencià i Catalunya, i de la costa insular, a Canàries i Balears, com també a zones de l'interior, amb estades de 4, 5 i 6 dies. Aquestes darreres són tradicionalment més demanades i, per això, s'han incrementat un 7%.

Aquesta darrera modalitat inclou circuits culturals, turisme de naturalesa i viatges a capitals de província i a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Els viatges inclouen allotjament en règim de pensió completa o de mitja pensió, transport d'anada i tornada, pòlissa d'assegurança col·lectiva, servei de medicina general i programa d'animació sociocultural. Els preus varien en funció de la destinació i estada entre els 610 euros dels viatges combinats de 15 dies a Canàries i els 114,50 euros dels de capitals de província de quatre dies.

El programa per a les temporades 2019/2020 i 2020/2021 ascendeix íntegrament a 1.142 milions d'euros, IVA exclòs, xifra que inclou tant l'aportació de l'Imserso (un 20,4%) com la dels beneficiaris (un 79,6%). El 65% dels pensionistes que participen en el programa de viatges de l'Imserso disposa d'una pensió inferior als 1.050 euros al mes.

Enguany, com a novetat, existeix una reserva de l'1% de les places subvencionades al 50% per a les persones que tinguin recursos econòmics iguals o inferiors a les pensions no contributives de jubilació o invalidesa del sistema de la Seguretat Social.

stats