Emergència de l'habitatge
Economia 25/09/2023

Venen un "acollidor" pis de 35 m² per 225.000 euros a Palma

El preu de l'habitatge a les Balears és el segon més car de l'Estat

1 min
El llit, una prestatgeria i el sofà del pis

PalmaOlive Island Properties ven un apartament de 35 m² a la Llotja de Palma per 225.000 euros a la pàgina web d'Idealista. El descriu com a "preciós i acollidor" i es troba en un carrer tranquil, sense trànsit i amb pocs veïns. És un únic espai amb una zona per dormir, una cuina totalment equipada i un bany.

En una divisió ràpida, el metro quadrat surt a 6.428,57 euros. Això sí, està "totalment" renovat i té sostres amb bigues de fusta. També té accés a una terrassa compartida al terrat. I, segons el portal, és un habitatge perfecte si se "cerca un allotjament a les zones més exclusives de Palma".

Cal recordar que, segons les darreres dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) publicades fa unes setmanes, el preu de l'habitatge ha pujat un 3,2% anual a les Balears. Aquest augment situa l'Arxipèlag com la segona comunitat més cara d'Espanya després de Madrid.

Una imatge general del pis

L'increment anual de l'índex de preus a les Balears és inferior a l'estatal, que és d'un 3,6%, mentre que trimestralment els preus varen pujar un 2%.

Pel que fa a l'habitatge nou, el preu ha pujat un 7,2% el darrer any a les Illes. Per la seva banda, l'habitatge de segona mà s'ha encarit un 2,7%. Quant a l'àmbit estatal, l'habitatge acumula ja 37 trimestres d'increment de preus, impulsat, sobretot, per l'obra nova en el segon trimestre del 2023.

stats