Economia 12/08/2019

Thomas Cook, el segon tour operador que més turistes aporta a Balears, podria acabar en mans xineses

Expectació en el sector hoteler balear per l'operació de compra de la majorista per part del grup Fosun per tal d'obtenir liquiditat

Ara Balears
1 min
Frankhauser i Noguer

PalmaLa companyia de viatges britànica Thomas Cook ha anunciat aquest dilluns que les negociacions amb el conglomerat xinès Fosun per a la recapitalització de la signatura han "avançat significativament". Si prospera l'acord entre les parts, Fosun Tourism Group seria propietària d'una majoria de l'operador turístic de Thomas Cook i tindria una participació minoritària en la seva aerolínia

En un comunicat publicat en la pàgina web, l'empresa va assenyalar que manté converses perquè la injecció de capital inicial de 750 milions de lliures (809 milions d'euros) s'augmenti, aproximadament, 150 milions de lliures (162 milions d'euros).

Això donaria una major liquiditat a l'empresa amb vista al final d'any i asseguraria que la signatura pogués continuar invertint estratègicament. El grup espera implementar aquesta recapitalització, anunciada el 12 de juliol, a principi d'octubre d'enguany.

Thomas Cook és el segon grup turístic més important d'Europa després del grup TUI. El primer resultat de l'impacte de l'anunci fet aquest dilluns ha estat la caiguda a borsa de l'empresa de prop d'un 20%.

stats