Laboral

Fi del teletreball? Amazon insta els treballadors a tornar a l'oficina o buscar una altra feina

El gegant del comerç electrònic se suma a altres empreses que demanen el retorn, com Zoom i Google

ARA
2 min
Amazon es prepara per enviar les comandes del Cyber Monday

BarcelonaEl conseller delegat d'Amazon, Andy Jassy, va advertir els empleats que complissin amb el pla de retorn a les oficines de la companyia o que consideressin buscar feina en una altra banda, segons va confirmar l'empresa a CNN. Aquest missatge reflecteix la pressió que exerceix la multinacional als seus treballadors dels Estats Units perquè compleixin la política que els obliga a acudir, almenys tres dies a la setmana, al lloc de treball.

Així, el gegant del comerç electrònic se suma a altres companyies tecnològiques, com Zoom o Google, que aposten també pel retorn a les oficines dels seus empleats, després d'haver experimentat un model de treball a distància per la pandèmia de covid.

El primer executiu d'Amazon va assenyalar durant un esdeveniment recent que, encara que els empleats poden estar en desacord amb aquesta política de retorn a l'oficina, no en poden fer cas omís. De fet, ha assegurat que per a aquells que no poguessin acceptar aquestes mesures, les seves perspectives de continuar a Amazon "semblen ombrívoles", segons ha confirmat la CNN.

Alguns dels empleats presents a l'acte en què Jassy va fer aquestes declaracions van reclamar que es comparteixin les dades que justificaven aquesta política. Tot i això, el conseller delegat d'Amazon ha explicat que la decisió es devia a l'avaluació de diversos factors, entre ells els resultats empresarials, i que comptaven amb poques dades per donar suport a la política de treball remot de forma indefinida.

Correus als treballadors

Segons ha informat la CNN, a principis d'agost, Amazon va enviar correus electrònics a alguns dels seus empleats informant-los que la companyia sabia que no es presentaven a l'oficina amb la freqüència requerida. Això es produeix després que el mes de maig passat més de mil empleats del gegant nord-americà es declaressin en vaga per protestar contra la política de presencialitat de la companyia, que van qualificar de "rígida i de talla única".

stats