Economia 19/04/2023

Sis de cada deu habitatges de la SAREB a les Illes es troben a zones d'alta demanda

L'Arxipèlag és la segona comunitat de l'Estat que tindrà més pisos a zones on és més car viure

ARA Balears
1 min
habitatge

PalmaEl 60% dels 120 pisos que la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB) cedirà per donar-los un ús social a les Illes Balears estan situats en zones d'alta demanda i tensionades. Així, l'Arxipèlag és la segona comunitat autònoma de l'Estat que tindrà més habitatges a zones on és més car viure i on hi ha més demanda.

Aquestes xifres es contraposen amb la mitjana estatal, ja que en el conjunt de l'Estat el 63% dels pisos de la SAREB estan en zones de demanda baixa o molt baixa de lloguer. Per contra, les Balears són la tercera regió on la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària cedirà menys pisos (120), només per darrere del País Basc (81) i Navarra (25). A més, els 120 immobles queden lluny d'autonomies amb una població menor o similar que la balear: 2.093 a Múrcia, 611 a Cantàbria i 580 a Aragó.

D'altra banda, cal recordar que podria succeir que la SAREB i el Govern de les Illes Balears puguin firmar un acord perquè les Illes adquireixin la totalitat dels habitatges que l'anomenat 'banc dolent' té en propietat a la Comunitat, un total de 447.

Aquest dimecres, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez ha anunciat una nova mesura per fer front als problemes d'accés a l'habitatge que es viuen en el conjunt de l'Estat i ha informat que, a més dels pisos de la SAREB, finançarà la construcció i rehabilitació de fins a 43.000 habitatges destinats al lloguer "assequible". En aquest cas encara no ha detallat quins d'aquests habitatges es construiran a l'Arxipèlag.

stats