Economia 30/07/2019

Sindicats i empresaris demanen a Armengol que impulsi el canvi de model econòmic

La presidenta i el conseller Negueruela reben els representants de CAEB, PIMEB, UGT i CCOO

Ara Balears
1 min
Sindicats i empresaris demanen a Armengol que impulsi el canvi de model econòmic

PalmaLa primera ronda de contactes entre la presidenta del Govern, Francina Armengol, i els representants dels principals sindicats i patronals de les Illes s'ha traduït en la petició que impulsi la transformació del model econòmic de la Comunitat per generar llocs de feina de major qualitat. A partir del setembre s'establirà un calendari de reunions per tractar aquest i altres temes per part del Govern i els actors socials.

El conseller de Model Econòmic i Turisme, Iago Negueruela, ha explicat al final de la trobada que el nou executiu està disposat a continuar amb el diàleg social per tal de configurar uns acords amb els principals interlocutors socials per tancar un full de ruta per als pròxims anys en l'àmbit econòmic.

La presidenta de la patronal CAEB, Carme Planas, ha destacat la importància del diàleg per caminar cap a un gran pacte que ajudi a transformar l'actual model, tot i que ha recordat que les empreses de les Illes continuen invertint i creant llocs de feina. El responsable de PIMEB, Justo Saura, ha recalcat que queden temes pendents de la passada legislatura, com el REB o les ajudes als ports.

El secretari general de CCOO, José García, ha reclamat una ocupació de més qualitat, fet que fa necessari, en la seva opinió, prendre mesures estructurals, com la lluita contra l'abandonament escolar o l'impuls de la Formació Professional. També ha demanat una major diversificació de l'economia i l'impuls d'un turisme amb més valor afegit. UGT ha considerat, de la mà de Miguel Herranz, la necessitat de consolidar les millores de la passada legislatura i de treballar per lluitar contra la precarietat.

stats