Economia 22/04/2021

El secretari d'Estat de Turisme diu que Espanya està "desesperada" per rebre turistes britànics

Fernando Valdés ha remarcat la importància dels certificats de vacunació perquè poden ajudar a impulsar el turisme

ARA Balears
2 min
Aeroport de Palma, març de 2021.

PalmaEl secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha dit que Espanya està "desesperada" per rebre els turistes britànics aquest estiu, segons ha informat Sky News en un minut a minut. "Estam desesperats per donar-vos la benvinguda... Estarem preparats aquí a Espanya i pensam que l'esquema de vacunació que hi ha al Regne Unit funciona bastant bé, així que esperam veure com es reinicien les vacances aquest estiu".

El secretari ha remarcat la importància dels certificats de vacunació perquè poden ajudar a impulsar el turisme, i que es puguin dur a terme viatges a l'estranger. "Quan arribem a un acord, aquest certificat facilitarà i ajudarà al turisme aquest estiu", ha dit.

A més, ha plantejat la possibilitat d'establir un corredor per viatjar de forma segura, o arribar a un acord similar amb el Regne Unit, a partir del mes de juny. Valdés ha assegurat que "el turisme segur és clau en aquest assumpte" i que Espanya vol que els turistes arribin "amb totes les garanties de seguretat".

Respecte de les negociacions europees, ha explicat que "tots creuen que el Regne Unit ha de tenir un tractament adequat i arribar a un acord amb nosaltres i els membres de la Unió Europea". En aquest sentit ha reconegut que si arriben a aquests tipus d'acords, a partir del mes de juny es podria reiniciar el turisme.

El govern britànic podria incloure les Balears en la llista verda

Aquest dimecres el diari britànic The Independent va assegurar que el Regne Unit podria incloure les Balears dins la llista verda del semàfor de viatges que implementarà pròximament. Segons publica el rotatiu, el secretari d'Estat pel Transport del Regne Unit, Grant Shapps, ha confirmat que les illes podrien estar en aquesta llista de manera individual, fins i tot si altres parts del mateix país que es consideren de més risc.

stats