Economia 30/01/2024

El salari mitjà a les Balears creix un 7,7% el darrer trimestre del 2023, fins als 1.854 euros

Les Illes són la comunitat autònoma que assoleix l'augment més gran de l'Estat en aquest període

ARA Balears
1 min
Les Illes Balears són la comunitat que requereix menys doblers del finançament de l'Estat

PalmaEl salari mitjà a les Balears ha crescut un 7,7% interanual, fins als 1.854 euros. Les Illes són la comunitat autònoma que assoleix l'augment més gran en el quart trimestre del 2023 i es converteixen, a més, en la comunitat amb les millors condicions per fer feina de l'Estat, segons el Monitor Adecco d'Oportunitats i Satisfacció a la Feina, publicat aquest dimarts i recollit per Europa Press. Pel que fa al salari mitjà nominal, en aquest període en què es basa l'informe, arriba al seu màxim històric a les Illes.

En aquest sentit, en descomptar la inflació de l'evolució del salari mitjà, només dues comunitats mostren un augment en el seu poder adquisitiu, i les Balears són la més beneficiada del conjunt autonòmic, amb un creixement d'un 3,1%, amb 674 euros anuals de millora. En comparació amb les dades del 2022, les Balears són la segona regió que empitjora les xifres, ja que passen de guanyar un 7,8% a un 3,1%.

Les dades també reflecteixen que, durant els dos darrers anys, s'han acumulat diferències en la variació del poder de compra del salari mitjà de les autonomies de fins a 1.938 euros per any. Aquesta diferència és el resultat de sumar l'increment observat a les Illes (674 euros a l'any) amb la pèrdua registrada al País Basc (1.265 euros l'any).

En l'àmbit estatal, el salari mitjà nominal ha crescut un 5,4% el darrer any, fins als 1.920 euros mensuals, xifra que constitueix el màxim històric en el conjunt de l'Estat i suposa continuar amb un procés de recuperació d'11 trimestres seguits amb increments interanuals en totes les autonomies.

stats