Hisenda

El Rubius perd la batalla contra Hisenda per pagar menys impostos

El 'youtuber' va tributar els ingressos del 2013 a través de l'impost de societats en comptes de l'IRPF

ARA
1 min
Rubius al seu canal de Twitch

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha donat la raó a Hisenda en la batalla contra Rubén Doblas, el conegut youtuber conegut com El Rubius, després de considerar que el 2013 va tributar a través d'una societat per estalviar-se impostos. Segons el tribunal, Doblas va tributar els ingressos que va obtenir el 2013 a través de l'impost de societats de la seva empresa, Snofokk, en lloc de fer-ho via IRPF.

Hisenda va considerar que El Rubius havia d'haver tributat com a IRPF tot el que va facturar la societat en aquell exercici (230.000 euros), restant certes despeses, ja que eren ingressos que en realitat generava ell mateix, sense que Snofokk aportés res al negoci. Ara el tribunal li ha donat la raó i obliga el youtuber a regularitzar la situació.

La inspecció d'Hisenda va començar el 2015 i va fixar com a referència l'any 2013, moment en què El Rubius es va començar a fer més popular i a facturar els beneficis que generava el seu contingut a través de la societat. El motiu d'això és que l'impost de societats aplica uns tipus més reduïts que l'impost sobre la renda.

Alhora, cal recordar que El Rubius va ser dels youtubers que va reobrir el debat sobre la fiscalitat a Espanya, confessant que havia decidit marxar a viure a Andorra per pagar menys impostos. A ell el van seguir molts creadors de continguts, cosa que va convertir Andorra en el país dels youtubers.

stats