Economia 06/09/2019

Retiren l'oferta de compra del tren de Sóller davant la negativa de la majoria d'accionistes de vendre

La negativa del consell d'aministració, que representa el 57,33% de les participacions, ha duit els potencials compradors a anul·lar l'OPA abans d'hora

Carles Tudurí
1 min
La família Raventós (Codorníu) vol comprar el tren de Sóller

PalmaL'empresa Goros Investments ha decidit retirar l'oferta de compra per adquirir el 100% de Ferrocarriles de Sóller una vegada coneguda la decisió del consell d'administració de l'empresa, que representa el 57,33% de les accions, de no acceptar l'oferta, que era de 25 milions d'euros per la totalitat de les participacions. L'oferta pública d'adquisició era vigent fins aquest divendres, però va decidir ser retirada abans d'arribar a aquest termini.

Davant el comunicat enviat pel consell d'administració als accionistes en el qual s'explicava la negativa a vendre el paquet d'accions que aquest òrgan representa i s'acusava els potencials compradors de llançar calúmnies contra la direcció de l'empresa, els ofertants han decidit posar fi a aquesta aventura empresarial, ja que l'oferta estava condicionada a adquirir al 50,01% de les participacions. La idea del grup d'empresaris, dels quals només es va conèixer la identitat de la família Raventós-Codorníu, era modernitzar la gestió del tren de Sóller, permetent la venda en línia i el pagament amb targeta bancària.

Mundra Invest SL és la companyia que havia dipositat l'oferta de compra i representava un grup de menys de deu empresaris, alguns lligats a Mallorca. Durant el procés de negociacions es va conèixer que l'empresari de Sóller Luis Rullán, que és actualment accionista, és un dels que estava disposats a vendre part de les seves accions però mantenint la seva presència en l'empresa.

Des del grup comprador s'havia assegurat que hi havia accionistes que havien mostrat disposició a acceptar l'oferta i que podien representar prop del 20% de les accions, però aquest percentatge està molt lluny de l'objectiu d'aconseguir més de la meitat de les participacions.

stats