Festes
Economia 26/11/2022

Els restauradors preveuen un bon Nadal després de dos anys de restriccions pel covid

La CAEB assegura que la demanda per a les setmanes prèvies a les festes "s'ha disparat"

ARA Balears
1 min
Una terrassa d'un bar de Palma.

PalmaEls restauradors de les Balears preveuen una bona temporada per al sector durant aquest Nadal, després de dos anys de restriccions pel covid. En declaracions a Europa Press, el president de CAEB Restauració, Alfonso Robledo, ha afirmat que les darreres setmanes la demanda "s'ha disparat" i "s'està movent molt bé".

"És el que s'esperava després de dos anys sense sopars d'empresa. Hi ha moltes ganes i il·lusió", ha destacat Robledo. La millor setmana, segons el president de la patronal, és l'anterior a la Nit de Nadal, encara que ja hi ha un bon volum de reserves per a les darreres setmanes de novembre.

Malgrat la inflació actual, el sector espera que la temporada de Nadal sigui igual de positiva que la Setmana Santa i l'estiu. En aquest punt, Robledo ha destacat "els esforços" que estan fent els establiments per no apujar preus, per exemple, cercant productes de temporada.

Normalitat total

Cal recordar que aquest serà el primer Nadal amb total normalitat des del 2019, ja que el 2020 i el 2021 hi havia restriccions. En el cas del 2020, Mallorca tenia toc de queda a les 22 h i la restauració havia de tancar a les 18 h el cap de setmana. L'any següent, les Illes estaven en risc molt alt per contagis una setmana abans de les festes i els establiments havien de demanar el certificat covid per comprovar la vacunació dels clients.

stats