Economia 31/07/2018

Els restauradors de Menorca asseguren que la facturació del juliol ha caigut un 15%

El president de la patronal, José Bosch, avisa que el poder adquisitiu dels turistes ha davallat respecte de la temporada del 2017

Iván Martín
1 min
Els restaurants ubicats a les urbanitzacions registren un volum de facturació inferior respecte a l'any passat.

CiutadellaEl president de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca (depenent de la CAEB), José Bosch, ha xifrat en un 15% el descens en la facturació dels establiments del sector durant el mes de juliol en comparació amb el mateix període que l'any passat. A més, Bosch ha assegurat que el poder adquisitiu dels turistes també ha davallat respecte de la temporada del 2017. El màxim responsable de l'associació titlla el transcurs de la temporada turística d'"irregular" i confirma la "preocupació" que regna en el col·lectiu restaurador de l'illa.

José Bosch ha reconegut que "els empresaris no estaven preparats per a aquesta situació i fins i tot alguns establiments, especialment els situats a les urbanitzacions turístiques, podrien arribar a un 30% de descens de la facturació". El president de la patronal hostalera diu que "els indicadors negatius que l'associació hotelera de Menorca havia anunciat s'han complert, i en zones com Cala Galdana, a Ferreries, la deixadesa dels serveis i la saturació a la zona d'aparcament estan provocant que no hi hagi rotació de turistes".

D'altra banda, Bosch també ha posat sobre la taula un vell debat. Segons el responsable de l'Associació d'Hostaleria i Restauració de Menorca, "el poder adquisitiu ha davallat, sobretot ho detectam en urbanitzacions que tradicionalment són nuclis de massificació, com Cala en Blanes, que aquest any registra menys volum de visitants". Finalment, José Bosch és pessimista amb vista al mes d'agost, ja que "no és normal que ara encara es puguin trobar habitacions disponibles per a la segona quinzena d'agost".

stats