Economia 10/07/2019

La Reserva Federal insinua una rebaixa de tipus davant d'un possible empitjorament de l'economia mundial

Powell assegura que continuarà al càrrec malgrat les crítiques de Trump

Ara
1 min
El president de la Rserva Federal, Jerome Powell, vol prendre mesures davant d'una desacceleració a l'economia global

BarcelonaJerome Powell, president de la Reserva Federal, el banc central nord-americà, ha insinuat aquest dimecres una nova rebaixa dels tipus d'interès motivada per les perspectives poc optimistes que espera per a l'economia dels Estats Units.

En una compareixença al Congrés, Powell ha indicat que la Fed treballa amb un horitzó de creixement continuat de l'economia en els pròxims anys i un lleuger increment de la inflació fins a arribar a l'objectiu del 2%. No obstant, ha afegit que "les incertes" han augmentat en els últims mesos.

Així, segons el màxim responsable del regulador monetari nord-americà, hi ha diversos elements, com el Brexit o les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina, que podrien "afectar l'economia dels EUA". Enfront d'aquesta situació, Powell ha assegurat que la Fed "actuarà com sigui apropiat".

Davant d'aquestes paraules, els inversors han descomptat que la Reserva Federal es prepara per reduir els tipus d'interès, que actualment està entre el 2,25% i el 2,5% i que ha anat augmentant gradualment des del 2015.

Vol continuar

D'altra banda, preguntat pels parlamentaris sobre la possibilitat que el president nord-americà, Donald Trump, l'acomiadi, Powell ha insistit que té "quatre anys de mandat i la intenció de complir-los".

Trump va criticar el mes passat "la mala feina" que, a parer seu, està duent a terme el president de la Fed, mentre elogiava la del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi. "Hauríem de tenir Draghi en lloc de la persona de la Fed", va declarar Trump.

stats