Economia 22/10/2019

La rendibilitat del lloguer d'oficines i locals supera a Palma la de l'habitatge

Les oficines i els locals guanyen un 7,2% i un 7,4%, respectivament, mentre que els pisos i cases obtenen un 4,8%, segons Idealista

Ara Balears
2 min
Els locals de Palma ofereixen una alta rendibilitat als propietaris que els lloguen

PalmaEl lloguer d'oficines i locals és un negoci més lucratiu a Palma que el de pisos i garatges, segons dades d'Idealista, que calcula en un 7,2% el guany brut anual que obté el llogater d'una oficina i en un 7,4% l'obtingut pel propietari d'un local en lloguer. En canvi, l'habitatge possibilita un benefici d'un 4,8%, una mica menys que el lloguer d'un garatge, que és d'un 5,2%. Són dades del portal Idealista donades a conèixer aquest dimarts.

A tot l'Estat, la rendibilitat bruta de la compra d'un habitatge per posar-lo en el mercat del lloguer ha crescut suaument durant el tercer trimestre del 2019, ja que s'ha situat en un 7,5%, davant el 7,4% que oferia fa un any. Encara així, segons l'estudi fet per Idealista, la rendibilitat obtinguda és 30 vegades superior, en el pitjor dels casos, a les taxes que ofereixen els bons de l'Estat a deu anys: un 0,2%.

Segons aquest estudi, que relaciona els preus de venda i lloguer de diferents productes immobiliaris per calcular-ne la rendibilitat bruta, les oficines són la inversió immobiliària més rendible. Comprar una oficina a Espanya per llogar-la ofereix una rendibilitat bruta d'un 9,7%, enfront del 8,8% de fa un any. Els locals ofereixen un rendiment d'un 8,7% (fa un any era d'un 8,2%) i en el cas dels garatges la rendibilitat s'ha incrementat fins al 6,7%, enfront del 6,3% de fa 12 mesos.

Rendibilitat de l'habitatge

Entre les capitals espanyoles, Múrcia és la que resulta més rendible, amb un 7,9%. La segueixen Santa Cruz de Tenerife (7,3%), Lleida (7,2%) i Huelva (7%). A Barcelona la taxa de rendibilitat és d'un 4,8%, mentre que a Madrid s'ha situat en un 5,2%.

No obstant això, les rendibilitats més baixes d'Espanya són les que obtenen els propietaris d'habitatges en lloguer a Sant Sebastià (4%), Orense (4,3%) i la Corunya (4,6%).

Rendibilitat dels locals comercials

Els locals són el producte que major rendibilitat té en la majoria de capitals. El major retorn s'obté a Lugo (11,6%), seguit per Pontevedra (11,3%), Huelva (10,9%), Bilbao (9,5%), Àvila i Sevilla (9,4% en tots dos casos). A continuació se situen les ciutats de Saragossa (9,3%) i Valladolid (9,2%). A Barcelona la taxa està situada en el 8,3%, mentre que a Madrid queda en un 8%. Segòvia ofereix els locals amb menor atractiu per a l'inversor (només 5,8% de rendibilitat), seguit per la Corunya (6,6%) i Albacete (6,8%).

Rendibilitat de les oficines

Les oficines de Sevilla presenten el retorn més sucós de les capitals, amb un 10,3% de rendibilitat bruta. Segueixen aquesta ciutat Toledo (9,4%), Lleó i Saragossa (8,6% en totes dues ciutats). A Madrid la rendibilitat ascendeix al 6,7%, mentre que a Barcelona se situa fins al 6,3%.

En el costat oposat trobam les rendibilitats de la Corunya (5,5%), València (5,7%), Orense (5,7%) i Bilbao (5,9%). El mercat d'oficines no és tan uniforme com el d'altres productes, per la qual cosa resulta impossible obtenir dades estadístiques de gairebé la meitat de les capitals espanyoles.

Rendibilitat dels garatges

Els garatges són, en contraposició, el producte menys rendible per a l'inversor en moltes capitals. La major rendibilitat s'obté a Toledo (7,3%). També a Castelló de la Plana (7,1%), Almeria (7%) i Àvila (6,9%). A Barcelona la taxa de retorn se situa en un 6%, mentre que a Madrid és d'un 5,2%.

La capital amb els garatges menys rendibles és Salamanca, amb un 2,4%, seguida per Orense (3,2%), Vitòria (3,2%), Jaén (3,2%) i Palència (3,3%)

stats