Economia 01/08/2019

Una quarantena d'hotels de les Illes, pendents del concurs dels viatges de l'Imserso

El sector espera que la situació s'aclareixi en pocs dies i que els viatges es puguin començar a vendre el setembre

C. T.
1 min
Es suspèn la licitació dels viatges de l'Imserso a petició del sector hoteler

PalmaProp de 40 hotels de les Illes estan pendents de la resolució del concurs dels viatges de l'Imserso, que s'haurien de començar a fer per octubre i que enguany estan creant preocupació dins el sector pel retard provocat en l'adjudicació d'aquest servei. Aquests viatges s'adjudiquen per un valor de prop de 1.400 milions d'euros, que possibiliten comercialitzar a tot l'Estat prop de 900.000 places, més de 200.000 de les quals són per viatjar a les Illes.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, ha assegurat que l'adjudicació dels viatges de l'Imserso es resoldrà al llarg dels pròxims dies i ha assenyalat que els retards en l'acord es deuen a la voluntat de "garantir la seguretat jurídica de l'adjudicació".

"Es tracta d'una oferta complexa perquè són més de 1.400 milions els que s'adjudiquen i, per tant, les garanties a l'hora que hi hagi seguretat jurídica estan provocant retards en la decisió final", ha declarat aquest dijous Maroto en una visita a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

La ministra ha expressat que res no fa pensar que no es resolgui aviat la situació i ha afirmat que en el moment en què adjudiquin els viatges "s'activarà la bateria corresponent perquè es puguin vendre". La comercialització està prevista a partir de l'1 de setembre.

Dilluns passat, la Federació Empresarial d'Associacions Territorials d'Agències de Viatges Espanyoles (Fetave) va sol·licitar l'adjudicació urgent del programa de turisme social de l'Imserso i va proclamar la seva "inquietud" davant el retard entre els seus 900.000 beneficiaris.

La patronal hotelera Cehat, que havia recorregut els primers plecs d'adjudicació, va expressar dimecres el seu malestar pel retard en la resolució del concurs i la preocupació pel possible allargament de la situació, que afecta a prop de 300 hotels a tot l'Estat.

stats