Economia 24/03/2022

Els promotors immobiliaris illencs alerten que "mai s'havia construït tan poc com ara"

ARA Balears
1 min
El Govern reclama la col·laboració del sector privat per construir habitatge a preu assequiblee

PalmaEls promotors immobiliaris encenen les alarmes en el sector de l'habitatge. Aquest dijous han explicat, en una roda de premsa, que "mai s'havia construït tan poc com ara" i alerten que farien falta 20.000 habitatges de nova construcció a l'any i ara només se n'estan construint 2.000.

Segons ha informat IB3, durant la roda de premsa els promotors han criticat les polítiques d'habitatge del Govern balear i asseguren que les noves normatives no responen, en cap cas, als problemes d'habitatge que hi ha actualment a l'Arxipèlag. A més, denuncien que és "impossible" construir habitatges que es venguin per menys de 1.400 euros el metre quadrat.

"El preu de construcció és car; el preu de l'habitatge, car; el preu del sòl, també el més alt d'Espanya, llavors, jugam al top 10 de les grans lligues i així és molt difícil fer habitatge assequible", ha remarcat el president de l'Associació de Promotors Immobiliaris de les Illes (Proinba), Luis Martín.

Els promotors han criticat, també, la limitació dels preus i han assegurat que el Govern s'excusa dient que la culpa de l'increment de preus és dels "compradors estrangers", malgrat que la realitat és que tot el que engloba una nova construcció a les Illes Balears té un cost molt elevat i impossibilita que els preus siguin els marcats per ser un habitatge sostenible. En aquest sentit, han insistit que estan completament en contra de la intenció del Govern de limitar la compra d'habitatge per part dels estrangers i argumenten que suposaria una altra crisi per al sector.

stats