Economia 03/02/2021

La producció de vi a les Balears cau un 25% el 2020

La climatologia adversa i les dificultats per trobar mà d'obra a causa de la pandèmia explicarien aquesta davallada

i
Ara Balears
1 min
La producció de vi a les Balears cau un 25% el 2020

La producció de vi a les Balears va baixar un 25,1% durant el 2020 respecte del 2019. Dos factors explicarien aquesta davallada: els diversos episodis climatològics adversos i les dificultats per trobar mà d'obra per les limitacions de mobilitat decretades per la pandèmia, segons informa l'agència Efe.

Segons dades recollides per la Direcció General de Polítiques per la Sobirania Alimentària i facilitades per la Conselleria d'Agricultura, la superfície de vinya a les Balears va disminuir un 11,1% respecte de l'any anterior, quan es varen destinar 1.816 hectàrees a aquesta producció. Una davallada de la superfície a causa de la caiguda de la producció principalment a Mallorca, i en menor mesura a Eivissa. No és el cas de Menorca i Formentera, on va augmentar.

La producció per hectàrea va baixar un 8% a causa de les condicions meteorològiques, marcades per una primavera càlida i plujosa, amb precipitacions importants el maig i el juny, cosa que va propiciar l'aparició del fong míldiu a les vinyes de les Illes, segons informen des d'Agricultura. A més, també assenyalen que el cap de fibló que va afectar diversos municipis de la serra de Tramuntana el passat 29 d'agost va arrasar diverses vinyes de la zona, cosa que va fer que la producció disminuís entre un 50% i un 90%.

Per pal·liar aquesta caiguda, Agricultura va gestionar 2,4 milions d'euros derivats de les ajudes en el marc del programa de suport al sector vitivinícola espanyol i, també, a través d'una línia de crèdits Isba, concedits al sector del vi amb prestacions d'1,9 milions d'euros a les Balears.

stats