Economia 11/01/2018

La producció industrial modera el creixement fins al 4,7% al novembre a Espanya

Malgrat la frenada, l'índex ja acumula set mesos consecutius de pujades

Agències
1 min
Funcas expressa el seu temor per la desacceleració de l’índex de producció industrial, que està en retrocés des del segon trimestre.

BarcelonaL'índex general de producció industrial (IPI) va augmentar un 4,7% a Espanya al novembre respecte al mateix mes del 2016. Tot i ser positiu, aquest creixement és 2,3 punts inferior al que es va registrat a l'octubre (7%).

Amb aquest avançament, però, la producció industrial ja encadena set mesos consecutius d'increments, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Tots els sectors, excepte béns de consum durador, van elevar la seva producció respecte al novembre del 2016.

El major repunt va ser en els béns intermedis i els béns d'equip, amb un augment del 6,8% i del 6,6%, respectivament, seguits de l'energia (5,1%), els béns de consum no durador (0,6%) i els béns de consum (0,5%).

Corregint els efectes estacionals i de calendari, la producció industrial es va incrementar encara una mica menys al novembre, un 4,2% respecte al mateix mes del 2016, taxa 0,2 punts inferior a la registrada a l'octubre. Tot i això, en termes desestacionalitzats la producció industrial acumula 49 mesos seguits amb augments interanuals.

En valors mensuals, la producció industrial va pujar un 1% en l'onzè mes de l'any, taxa 0,4 punts superior a la registrada a l'octubre (+0,6%).

stats