Economia 11/09/2020

La producció industrial balear cau un 24,2% el juliol

Les Illes Balears són la comunitat que ha registrat el descens més gran

Ara Balears
1 min
Imatge de recurs. / EFE

PalmaLa producció industrial va caure un 24,2% a les Balears durant el juliol en comparació amb el mateix mes de l'any passat, un descens similar a l'acumulat en els set primers mesos del 2020, que és d'un 24%, segons ha informat l'agència Efe.

Així, les Illes són la comunitat on més ha caigut la producció industrial en un any i les segueixen la Rioja, amb un descens del 18,4%, i les Canàries, amb un 15,9%. Per contra, Castella i Lleó només va descendir un 0,1% la seva producció industrial i Múrcia, un 1,5%.

La producció industrial va baixar al conjunt de l'Estat al juliol un 6,4% en termes interanuals i, encara que es va anotar la menor caiguda des de l'esclat de la crisi del covid-19, va retrocedir per setè mes consecutiu tot i que l'activitat es va desenvolupar completament sota la "nova normalitat".

Respecte del juny, mes en què va finalitzar l'estat d'alarma, la indústria va registrar un creixement intermensual del 9,3%, la qual cosa demostra que es va recuperant el ritme, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

stats