Economia 17/01/2022

El preu del lloguer augmenta un 3,8% en un any a les Illes, la segona comunitat més cara

Se situa en 11,71 euros per metre quadrat

ARA Balears
2 min
Vista de diversos terrats a Palma.

PalmaEl preu mitjà de l'habitatge per llogar es va situar a les Balears en 11,71 euros per metre quadrat el desembre, un 3,86% més car que un any abans, segons dades del portal immobiliari pisos.com. L'Arxipèlag va ser la tercera comunitat on més varen augmentar els preus. Les Illes es mantenen així entre les regions més cares, només superades per Madrid, amb 12,39 euros per metre quadrat. La mitjana estatal és de 9,98 euros per metre quadrat.

A més, la dada de desembre a les Balears representa un increment d'un 2,99% si es compara amb el preu de novembre, una dada que col·loca les Illes com la Comunitat on més va pujar el preu entre aquests dos mesos. Trimestralment, va ser la quarta regió on més va créixer, amb un 2,87%; semestralment, és el segon major repunt estatal, amb un 6,12%.

A Palma, el preu mitjà del lloguer va ser de 12,19 euros per metre quadrat el desembre, la cinquena capital de província més cara, amb un cost un 2,8% superior al de novembre, encara que un 2,27% més barat que un any abans.

Segons pisos.com, al llarg del 2021 el mercat el lloguer ha ajustat els preus, i la tendència "podria encallar-se amb vista a l'any que ve". El director d'estudis de pisos.com, Ferran Font, ha assenyalat que "la pandèmia va promoure la negociació a la baixa de les rendes, al mateix temps que bona part de la demanda tradicional com, per exemple, els estudiants, varen tornar a casa dels seus pares".

Font també ha indicat que "l'abaratiment de les rendes també s'ha vist motivat per l'assimilació per part del lloguer residencial d'habitatges heretats i turístics". Segons el portaveu de pisos.com, aquest escenari podria fer un tomb el 2022. "La plusvàlua que genera la venda en aquests moments de gran pressió compradora és molt interessant, per la qual cosa part de l'oferta de lloguer podria desaparèixer de l'inventari actual", ha destacat.

stats