Economia 04/09/2019

El preu de l'habitatge a les Illes es modera a l'agost i puja un 2,3% amb relació a 2018

El passat mes de juliol marcava un increment anual del 7,1%

Ara Balears
1 min
El preu de l'habitatge a les Illes es modera a l'agost i puja un 2,3% en relació a 2018

PalmaEl preu de l'habitatge acabat (nou i usat) va augmentar a l'agost a Balears un 2,3% respecte del mateix mes de l'any passat, enfront de la remuntada del 7,1% que va registrar al juliol, segons dades publicades aquest dimecres per Tinsa. A les capitals i grans ciutats, aquests preus pujaren a l'agost un 3,1%, dos punts menys que el mes anterior (5,1%).

En l'àmbit estatal, els preus van augmentar a l'agost un 2,8% respecte del mateix mes de l'any passat, enfront de la remuntada del 4,5% que van registrar al juliol, un alentiment que va ser degut principalment al refredament a grans ciutats i illes i a la caiguda de preus en àrees metropolitanes.

El preu de l'habitatge a les àrees metropolitanes va caure un 0,8%, mentre que al juliol havia pujat un 3,4%. Per contra, a la costa mediterrània l'habitatge es va encarir en el vuitè mes de l'any un 2,1%, gairebé un punt més que al juliol (1,2%).

"Després d'un juliol amb un increment lleuger, l'agost confirma la tendència de moderació en preus, amb ajusts mensuals importants a les capitals, grans ciutats i les seves àrees metropolitanes", ha subratllat el director del Servei d'Estudis de Tinsa, Rafael Gil.

El preu de les cases noves i usades es mantenen en l'àmbit estatal un 34,2% per sota dels màxims assolits abans de l'esclat de la crisi, encara que s'ha recuperat un 14,7% des de mínims, segons les dades de la taxadora.

stats