Economia 09/02/2022

La presidenta Armengol creu que la patronal "hauria de fer un esforç" per entendre la pujada de l'SMI

Alhora, ha assegurat que les xifres demostren que aquests increments no destrueixen ocupació

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francia Armengol, a la visita a la seu de CCOO de Catalunya.

PalmaFrancina Armengol ha dit que la patronal "hauria de fer un esforç" per entendre la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 1.000 euros mensuals. Ha fet aquesta declaració en conseqüència que el govern espanyol ha aprovat la mesura sense el suport de les organitzacions empresarials.

A més, la presidenta del Govern ha assegurat que aquesta pujada no hauria de ser un esforç per als empresaris, a part de defensar que les xifres demostren que aquests increments no destrueixen ocupació. Armengol també ha afirmat que "defensar que la gent tingui salaris justos és beneficiós per al treballador i per a l'empresari".

Armengol també s'ha escarrassat a recordar que la societat ve de "mals moments i qui ho ha passat pitjor són els treballadors", a més de matisar que un empleat ben pagat fa feina millor que un de precaritzat. Alhora, també ha presumit per Twitter interpel·lant els anteriors governs de dretes.

El sector turístic

La presidenta ha recordat que el seu Executiu va començar la legislatura amb un pla de xoc contra la precarietat i que prova d'això és el conveni d'hostaleria que es va firmar el passat 2021. Amb aquest, es va augmentar un 17% el salari dels treballadors del sector i "va fer molt difícil la subcontractació".

A més, Armengol ha repassat les iniciatives que estan en marxa per "continuar avançant en drets laborals", tenint en compte que les Illes "han de ser la primera destinació turística circular del món".

stats