Patronals
Economia 18/07/2022

Pimeco avisa que prendrà "les mesures legals que consideri adients" per continuar dins de PIMEM

L'associació afirma que no varen ser convocats i que l'ordre del dia no recollia la seva expulsió

2 min
Roda de premsa de Pimeco per parlar de la seva expulsió de PIMEM

PalmaL'Associació del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca (Pimeco) ha anunciat que el cas de la seva expulsió de la patronal PIMEM es troba en mans dels serveis jurídics de l'associació. L'entitat mallorquina ha explicat que no varen ser convocats a l'assemblea general i que l'ordre del dia no recollia l'expulsió.

Davant aquests fets, Pimeco ha avançat que valoren impugnar la convocatòria de l'assemblea general i prendre les mesures legals que considerin adients per fer "tot el que sigui necessari" per tal de poder conservar el seu lloc dins el sector del comerç, ha declarat el president de Pimeco, Toni Fuster. Un dels temes que preocupen l'associació és que els hagin tractat de morosos, ja que continuen afirmant que no han deixat de pagar les quotes perquè mai hi va haver un acord sobre aquest tema.

Segons ha indicat el president, quan el setembre del 2018 es va firmar l'entrada de Pimeco com a entitat adherida a la patronal, "no es va arribar a un acord sobre les quotes i es va anar ajornant", ha recalcat. A més, Fuster ha afegit que, sortint de la pandèmia, varen enviar una carta a PIMEM proposant una quota de "300 euros l'any"; argumenten que varen fixar aquesta xifra perquè no utilitzen els serveis de PIMEM, tenen un local, i serveis jurídics i de comunicació, entre d'altres, propis.

En aquest sentit, consideren que la seva expulsió es basa en "personalismes" i no per l'impagament de cap quota, perquè "mai vàrem rebre una proposta de quota per part de PIMEM", ha recalcat. A més, han afegit que fins que no rebin una notificació no es consideraran fora de la patronal, i continuaran treballant per "tenir veu a les taules de comerç" i "pels interessos dels socis i del sector", ha conclòs Fuster.

Sobre PIMEM-Comerç, continuen defensant que, per a ells, és "dividir el sector", i defensen tenir un sector fort. "El senyor Jordi Mora va promoure la creació de PIMEM-Comerç a esquenes de Pimeco quan la patronal li havia oferit integrar els comerciants que volien crear PIMEM-Comerç dins Pimeco", ha declarat.

stats