Economia 12/07/2018

Les patronals del comerç no descarten reprendre les mobilitzacions contra l'ordenança de Cort

La setmana que ve es reuniran PIMEM, Pimeco, l'Afedeco i la CAEB

S. Vidal
2 min
La venda ambulant il·legal, una pràctica mig consentida que els comerciants volen erradicar.

PalmaLes patronals del comerç es reuniran la setmana que ve per valorar si reprenen la mobilització en protesta contra l'Ajuntament de Palma pel retard en la posada en marxa de l'ordenança que ha de regular la venda ambulant il·legal.

Després que aquest dijous s'anunciàs que no entrarà en vigor fins al mes de setembre, creix el malestar entre les quatre patronals, que dilluns passat ja es negaren a assistir al Consell Municipal de Comerç.

"Havia d'estar aprovada des del darrer dijous del mes de maig, la Policia denuncia que cada vegada hi ha més venda ambulant i encara no està regulada, ens volen prendre el pèl", critica el president de Pimeco, Toni Fuster.

Si a la darrera reunió que es va fer amb el batle de Palma, Antoni Noguera, es parlà del mes de maig, a la darrera reunió amb la regidora de Seguretat Ciutadana, Angélica Pastor, s'aconseguí aturar una manifestació convocada per al passat 26 de maig. "La vàrem aturar per la paraula del batle que s'aprovaria a la reunió del ple", afegeix Fuster, qui acusa la regidora de Podem, Aurora Jhardi, de "dinamitar" l'acord perquè "no vol que es detenguin les persones que es dediquen a la venda ambulant". Fuster assegura que les patronals estan d'acord a cercar una solució social per als venedors, però "mentrestant no volem veure com es venen productes il·legal davant una tenda que paga tots els seus impostos", afegeix.

Toni Fuster recorda que la regidora Angélica Pastor parlà amb els representants del comerç sobre "l'enduriment de les penes mitjançant el decomís de productes i la recaptació dels beneficis i fins i tot arribà a proposar que es posassin multes als compradors".

El document que ha presentat l'Ajuntament de Palma aquest dijous ha estat reenviat a les patronals "amb una signatura que deia: 'Complim'. No sé què compleixen", s'ha queixat el president de Pimeco.

stats