Lloguers
Economia 22/08/2023

Palma, Llucmajor i Calvià, entre els 15 municipis més cars per llogar de l'estat espanyol

En un rànquing elaborat per Idealista, Calvià és el segon municipi més costós

ARA Balears
1 min
Vista de l'entrada de Calvià des de la carretera de Puigpunyent.

PalmaEls municipis mallorquins de Palma, Llucmajor i Calvià es troben a la llista de les 100 localitats de l'estat espanyol més demanades per viure-hi de lloguer durant el segon trimestre de 2023. A més, es troben entre els 15 més cars.

El rànquing ha estat elaborat per Idealista amb estadístiques sobre rendes i demanda relativa. Amb aquest s'ofereix una classificació de les zones més cercades entre els usuaris per trobar una casa de lloguer i els preus mitjans de l'oferta que s'anuncia a la pàgina immobiliària. Això sí, sempre que compleixin amb un ampli estoc d'anuncis a Idealista durant el període analitzat.

D'aquesta manera, Palma es troba en el lloc número 8 de la llista dels municipis més demanats d'abril a juny a Espanya; Llucmajor, al 41, i Calvià, al 78. Si s'ordenen els preus de lloguer de la llista, l'ordre s'inverteix i Calvià es converteix en el segon lloc més car de l'Estat, amb 3.232 euros mensuals. Llucmajor és el novè amb 1.873 euros al mes i Palma es col·loca en la tretzena posició amb 1.560 euros.

Cal afegir que durant aquest període el preu mitjà de lloguer a Espanya es va incrementar fins a un 9,2% interanual entre abril i juny, segons l'informe d'Idealista. Aquesta xifra ha augmentat durant el mes de juliol fins al 9,3% i ha arribat a màxims de la sèrie històrica d'Idealista.

stats