Economia 18/07/2019

Omplir el dipòsit de gasolina costa 8 euros més que al gener

Els preus dels carburants pugen per tercera setmana consecutiva des del començament de l'estiu

Elisabet Escriche
2 min
Omplir un dipòsit de benzina costa 8 euros més que el gener

BarcelonaEl preu de la gasolina i del gasoil ha encadenat la tercera setmana consecutiva de pujades i és el més alt des del començament de l'estiu, coincidint gairebé amb l'inici de les vacances d'agost. És a dir: omplir un dipòsit de benzina de 55 litres costa actualment 72,65 euros, 7,8 euros més (12%) que a principis d'any, i un de gasoil, 66,55 euros, 4,45 euros més (+7%) que al gener.

L'augment dels carburants d'aquesta última setmana ha sigut del 0,76%, amb el preu mitjà del litre de benzina situant-se en 1,321 euros, mentre que el preu mitjà del litre de gasoil ha pujat un 0,41% i ja és d'1,21 euros, segons dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea consultat per Europa Press.

Tot i l'augment de preus, la gasolina continua sent més barata a Espanya que a la mitjana de la UE i la zona euro, on el preu mitjà de venda al públic del litre s'ha contingut i fins i tot ha baixat. Així, el combustible euro-súper 95 se situa en 1,446 euros i 1,495 euros, respectivament, mentre que el litre de gasoil costa de mitjana 1,329 euros a la UE i 1,328 euros a l'eurozona.

Just aquesta setmana la Comissió Nacional dels Mercats i Competència (CNMC) va anunciar que estudiava la pujada de preus dels carburants d'aquest any a Espanya. En concret, el president del supervisor, José María Marín, va assegurar que mantenia obert un estudi sobre aquest augment. "La CNMC està estudiant contínuament l'evolució dels preus dels carburant a Espanya comparant-la amb els mercats internacionals de referència", va assegurar.

Repunt del preu del petroli

L'increment que s'ha registrat en els preus dels carburants aquesta última setmana ve acompanyat del repunt del preu del petroli. El barril de cru Brent, el de referència a Europa, ha cotitzat aquest dijous a 63,57 dòlars, mentre que el Texas americà s'ha intercanviat a 56,62 dòlars.

stats