Economia 01/07/2022

Nou augment del preu de l'habitatge a les Illes Balears

En el segon trimestre de l'any s'ha registrat un increment del 2,7%

ARA Balears
1 min
Un pis en venda

PalmaNou augment del preu de l'habitatge a les Illes Balears, que continua en ascens després de la pandèmia. Segons el darrer estudi d'Idealista, publicat aquest divendres, en el segon trimestre de l'any s'ha registrat un increment del 2,7% en comparació amb les dades recollides en el primer trimestre. Pel que fa a la comparació amb l'any passat, l'augment del preu s'eleva fins al 9,1%, la major pujada registrada històricament.

Així, el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en venda a l'Arxipèlag durant el segon trimestre de l'any ha estat de 3.459 euros. L'increment registrat a les Illes es manté prop de la mitjana de l'Estat, que en aquest mateix període s'ha situat en el 2,8%.

Pel que fa als municipis, el portal immobiliari Idealista ha destacat que ha estat un trimestre en què ha destacat, principalment, la disparitat. En alguns municipis s'han registrat increments molt elevats, com és el cas de Sant Joan de Labritja (+24,2%), Maria de la Salut (+21,5%) i Selva +20,7%), mentre que en altres pobles el preu dels habitatges ha viscut un descens prou significatiu: Petra (-10,9%), i Sant Joan i Cala Millor (-10,3%).

Formentera és el municipi on més car és comprar un habitatge de les Illes Balears, amb un preu mitjà del metre quadrat de 8.294 euros, mentre que el municipi més barat per comprar una casa és Petra, on el metre quadrat té un preu de mitjana de 1.074 euros.

stats