Economia 12/04/2022

No hi haurà tancaments de benzineres a les Illes Balears

A tot l'Estat, més de 200 estacions de servei que han hagut de tancar per no poder avançar els doblers del descompte sobre el carburant

2 min
Benzinera a Palma.

PalmaL'entrada en vigor del descompte de 20 cèntims sobre el carburant fa unes setmanes va ser un principi d'alleujament per a la ciutadania i per als transportistes a l'hora d'omplir el dipòsit. Ara bé, qui no ho va veure tan bé varen ser les benzineres, que estan obligades a avançar el descompte i vendre carburant "a pèrdua". Segons ha dit avui la diputada popular, Núria Riera, més de 200 benzineres han tancat a tot l'Estat per no poder avançar els doblers, però a les Balears no en tancarà cap.

Segons ha explicat el president de l'Associació d'Estacions de Servei de les Illes Balears (AESBA), Joan Mayans, els crèdits Isba que va oferir el Govern la setmana passada de fins a 300.000 euros sense interessos, a retornar en un any, haurien "estat clau per evitar tancaments". El president d'AESBA ja va advertir que la mesura del govern central d'avançar el 90% dels guanys del mateix període de l'any passat no era suficient, però amb els crèdits oferts per la Conselleria d'Hisenda, sembla que sí.

En aquest sentit, Mayans ha afirmat que en aquest període de temps, l'any passat hi havia confinaments perimetrals i la mobilitat estava restringida. Per això, aquest 90% "no és suficient". Ara bé, "aquesta línia dels Isba ja ha estat demanada per diverses benzineres, i ens ajudarà a passar aquest tram dolent", segons ha reconegut el president d'AESBA".

El PP, crític amb l'ajuda

La diputada popular Núria Riera s'ha mostrat molt en contra del mètode de descompte imposat pel govern de l'Estat. Per Riera, s'hauria ed'haver fetuna baixada d'impostos directa i no aquests 20 cèntims sobre el litre. Ho ha defensat així, perquè, segons ha dit, "cada vegada que omplim el dipòsit, el 40%, que són impostos, se'n van a la butxaca de Pedro Sánchez". A més, ha assegurat que al govern estatal ja li va bé, perquè per cada punt que puja la inflació "hi ha 2.000 milions d'euros més en impostos".

Per contra, la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha sortit al pas de les crítiques i ha recordat a Riera que "els impostos serveixen per pagar la sanitat, l'educació, els serveis socials i les ajudes que han rebut empreses i autònoms en aquests temps complicats". Finalment, ha contraatacat: "Vosaltres (el PP), sempre estau en contra de tot, i quan es miri cap a aquests moments se us recordarà a la contra i a la vostra".

stats