Economia 14/11/2022

Negueruela rebutja apujar l'ecotaxa per "controlar la demanda" turística

Segons el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, per minvar la massificació s'han d'aplicar mesures d'ordenació

M.L.
1 min
El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, durant la I Jornada de Turisme.

PalmaEl conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha rebutjat una pujada de l'ecotaxa per "controlar la demanda" turística i ha considerat que no és una mesura adequada per frenar la massificació i el turisme de gatera. Negueruela, que ha participat en la I Jornada de Turisme d'Europa Press, ha remarcat que el Govern va concebre l'Impost del Turisme Sostenible (ITS) per "fer front a determinades externalitats" del turisme i no "com a mecanisme regulador de la demanda". Així, el conseller ha considerat que les mesures que han de tenir incidència sobre la demanda turística han de ser les d'ordenació turística, com l'actual moratòria de places.

A més, Negueruela ha assenyalat que les Balears volen continuar oferint turisme "a la classe mitjana i treballadora europea". "Té dret a venir de vacances i tenim hotels de tres i quatre estrelles fantàstics", ha dit. El conseller també ha defensat que el sector turístic es beneficia de les finalitats de l'ITS, fins i tot quan no es destina a projectes directament turístics, com els de cicle de l'aigua, protecció de la posidònia o compra de patrimoni, el qual "després es visita i s'utilitza per promocionar les Illes".

Accés a l'habitatge

D'altra banda, el conseller ha admès que una pressió humana més gran té un impacte sobre els preus de l'habitatge i ha assegurat que el Govern "ha fet passes importants aquesta legislatura" quant a planificació i construcció d'habitatge protegit. També ha recordat el programa d'avals hipotecaris i les bonificacions fiscals per compensar la inflació a les hipoteques variables.

stats