Economia 17/03/2020

Meliá tanca 45 hotels a l'Estat, 11 a la resta d'Europa i tres a l'Àsia

L'empresa preveu obrir a partir del 31 de març, però tot dependrà de com evolucioni la pandèmia de coronavirus

Ara Balears
1 min
L'hotel Meliá de Mar.

PalmaLa companyia Meliá Hotels International ha anunciat aquest dimarts que a conseqüència de la pandèmia de coronavirus tancarà, com a mínim fins al 31 de març, 45 hotels d'Espanya, segons ha informat l'agència Efe. També farà el mateix amb cinc hotels a Itàlia, cinc a Alemanya, un a la República Txeca, dos a la Xina i un a Vietnam. La multinacional amb seu a Mallorca ha informat la Comissió Nacional del Mercat de Valors que anirà revisant el pla de reobertura en funció de l'evolució de la crisi sanitària.

"Meliá és conscient que els esdeveniments relacionats amb el Covid-19 exigeixen un esforç addicional de transparència, receptivitat i proximitat respecte de tots aquells que han dipositat la seva confiança en la companya", indica l'empresa en un comunicat, que està aplicant una política de cancel·lacions sense costos per a les reserves fetes a partir del 2 de març.

L'empresa, però, no detalla a la Comissió Nacional del Mercat de Valors quines fórmules de suspensió dels contractes laborals afectats pel tancament d'hotels aplicarà. De fet, el sindicat UGT va denunciar que la companyia hotelera Meliá estava "aprofitant" el coronavirus per acomiadar treballadors.

A Espanya els establiments que tancarà Meliá són a Andalusia (13), Madrid (11), Catalunya (9), Mallorca (4), el País Valencià (3), el País Basc (2), Mèrida, Saragossa i Tenerife. Aquest dilluns el Govern va demanar al govern espanyol el tancament progressiu dels hotels i els habitatges de lloguer vacacional per impulsar un protocol d'actuació de manera coordinada amb el sector privat i que tots els establiments tancassin fins a nou avís.

stats