Economia 07/06/2021

Mallorca entra a la Xarxa d'Observatoris de Turisme Sostenible de l'OMT

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han rebut la carta d'acceptació en un acte a Madrid

Toni Jaume
2 min
Les autoritats balears han rebut la carta d'acceptació a mans del secretri general de la OMT, Zurab Pololikshavili

L'Organització Mundial de Turisme (OMT) ha acceptat Mallorca dins la Xarxa d'Observatoris de Turisme Sostenible. Ha estat en un acte a la capital de l'Estat, on les presidentes Catalina Cladera i Francina Armengol s'han reunit amb el secretari general de l'OMT, Zurab Pololikshavili, per formalitzar el procés. "És un honor tenir-los amb nosaltres", declarava Pololikshavili, agraït que l'Executiu s'hagués traslladat a Madrid per a l'ocasió.

"Tenim molt clar que el turisme serà sostenible o no serà", explicava Cladera en el discurs a l'hora de rebre la carta d'admissió. S'ha mostrat orgullosa i ha apuntat que "per primer cop podrem mesurar la sostenibilitat i demostrar la solidesa de la nostra proposta de futur", a més de deixar constància que ha de ser una eina per coordinar-se i recuperar-se. Alhora, se l'ha vista compromesa fent referència al fet que no és un trofeu per tenir dins una vitrina, sinó que, en paraules seves, "ha de ser un compromís diari per demostrar que la nostra aposta per la sostenibilitat econòmica, mediambiental i social és decidida".

Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que passar a formar part de la Xarxa d'Observatoris de Turisme Sostenible és una passa fonamental en l'estratègia per avançar cap a un model turístic més sostenible. Creu que, dins aquest model, Mallorca i les Illes Balears continuaran sent destinacions líders i de referència mundial. "Estam molt ben posicionats amb allò en el que som líders i no hem de voler deixar de ser-ho", ha destacat la presidenta de l'Executiu.

Així, Mallorca es converteix en la tercera destinació de l'Estat a formar part d'aquesta xarxa i la 31a del món. La sostenibilitat s'analitzarà des de tres àmbits: mediambiental, econòmic i social, amb més de 700 indicadors agrupats en 21 famílies diferents.

stats