Economia 25/05/2016

El líder mundial de l'automòbil Toyota inverteix a Uber

El fabricant alemany Volkswagen s'alia amb l'empresa de mobilitat sota demanda Gett i hi injecta 269 milions d'euros

Elena Freixa
2 min
Barcelona va ser la primera ciutat fora dels Estats Units on Uber va començar a repartir menjar a domicili, però ara ha decidit tancar el negoci.

BarcelonaLa indústria de l'automòbil i l'economia col·laborativa es donen la mà. El fabricant de cotxes Toyota, líder d'aquest sector al món, invertirà en l'empresa de transport privat de viatgers Uber per teixir aliances en el creixent negoci dels trajectes compartits.

Fa temps que el sector automobilístic mira més enllà de les seves fàbriques per créixer, i vol prendre posicions en noves àrees de negoci que neixen a l'entorn de la mobilitat. Compartir cotxe i trajecte és una de les activitats on les noves empreses de l'economia col·laborativa com Uber han irromput amb força i també és cap on miren els fabricants de vehicles, fent bandera del que poden aportar al negoci.

L'aliança entre Toyota i Uber va justament en aquesta línia. El grup japonès ha explicat que el pacte inclourà accions per analitzar regulacions de diferents països, necessitats dels consumidors i condicions de negoci a cada mercat. Junts confien a llançar nous serveis de més valor, ha afegit Toyota en un comunicat.

Les multinacionals de sempre entren a l'economia col·laborativa

Volkswagen aposta per Gett

El fabricant alemany de cotxes Volkswagen ha anunciat també aquest dimecres una aliança amb una empresa tecnològica de serveis de mobilitat, Gett. El grup hi invertirà 300 milions de dòlars (uns 269 milions d'euros).

Gett té base a Israel, però és present a 60 ciutats de tot el món, entre les quals destaca Londres, Nova York i Moscou. La tecnologia de la companyia permet reservar de manera instantània el transport, repartiment o servei logístic sota demanda.

La revista 'Forbes' va triar la companyia com una de les 15 emergents més importants, ha subratllat Volkswagen. Gett ha rebut una inversió de 520 milions de dòlars del capital risc fins ara.

stats