Economia 02/06/2016

L'Aràbia Saudita inverteix 3.500 milions de dòlars a Uber

El principal productor de petroli es converteix en l'inversor que més diners posa a la plataforma a títol individual i passa a controlar-ne un 5%

Ara
1 min
Uber és una empresa molt dependent de les administracions.

BarcelonaLa plataforma de conductors autònoms Uber compta amb un altre gran aliat entre els seus inversors. El fons sobirà de l'Aràbia Saudita, Public Investment Fund, hi ha invertit 3.500 milions de dòlars (3.125 milions d'euros), cosa que elevaria la valoració d'aquesta companyia tecnològica fins uns 62.500 milions de dòlars.

L'Aràbia Saudita es converteix així en l'inversor que més diners ha posat d'un sol cop a la plataforma i passa a controlar aproximadament el 5% de la companyia. A més, tal com explica el diari 'Financial Times', Yasir Al Rumayyan, director gerent del fons, tindrà un seient al consell de la companyia. "Apreciem el vot de confiança en el nostre negoci a mesura que anem engrandint la nostra presència arreu del món", declara el conseller delegat d'Uber, Travis Kalanick.

Uber torna, però no a Barcelona

"La nostra experiència a l'Aràbia Saudita és un gran exemple sobre com Uber pot beneficiar conductors, passatgers i ciutats i esperem poder col·laborar en el suport de les seves reformes econòmiques i socials", afegeix Kalanick.

D'altra banda, Al Rumayyan va qualificar l'operació d'inversió estratègica dins el pla Visió 2030, a través del qual el país està intentant diversificar la seva economia i ser menys dependent dels ingressos del petroli. Segons explica aquest diari, aquesta injecció tanca l'última ronda de finançament, amb què Uber hauria captat més de 5.000 milions de dòlars d'inversors, com la russa Letter One i la xinesa Baidu.

stats