Economia 06/07/2022

L'atur interanual baixa un 41% a Palma el juny

Hi ha 11.598 persones desocupades menys en comparació amb el mateix mes de l'any passat

ARA Balears
2 min
Una dona desinfectant un taula del restaurant.

PalmaLes xifres del mercat laboral continuen assolint màxims històrics a Palma: el juny hi havia 16.232 persones inscrites a l'atur, 905 persones menys que el mes anterior. Si es compara amb el mateix període del 2021, l'atur baixa fins a un 41,67%, dada que demostra que l'any passat hi havia 11.598 persones aturades més. Cort ha destacat que les xifres són millors que les registrades abans de la pandèmia (juny de 2019).

El Consistori ha assenyalat que l'atur disminueix a tots els grups d'edat i també ho fa a tots els col·lectius específics. Per sectors, aquells on més repercuteix aquesta davallada són en el comerç i els serveis, ja que és on es registra el gruix de les contractacions. Aquesta tendència, apunta l'Ajuntament, es fa palesa també a les xifres en l'àmbit interanual que mostren com l'hoteleria, amb un 55,4% menys d'aturats, és l'activitat on més ha disminuït l'atur respecte de l'any passat, seguida pel comerç, amb un 42,7%, i la construcció, amb un 38,6%.

En referència a la contractació del mes de juny, Palma registra 18.907 contractes laborals, això són un 14,6% contractes més que el mateix període de l'any anterior.

En aquest sentit, el batle de Palma, José Hila, ha afirmat que "les dades demostren que s'ha recuperat l'activitat econòmica i que ja estam millor que abans de la pandèmia". El batle ha volgut destacar que les xifres són bones en tots els col·lectius i grups d'edat: dones, joves, aturats de llarga durada i majors de 45 anys, amb "els registres més baixos d'atur de tota la sèrie històrica". A més, també ha recalcat l'increment de la contractació indefinida: el 2019 suposava un 8% del total i el 2022 ja està en un 60%.

Per part seva, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Alberto Jarabo, ha manifestat que "els acords assolits i la reforma laboral han permès protegir la ciutadania i s'han creat possibilitats laborals i ocupació de qualitat. Això demostra que l'escut social funciona i ha estat una bona manera per gestionar la crisi".

stats