Economia 11/09/2019

Jack Ma abandona la presidència d'Alibaba entre llàgrimes

El fundador del gegant asiàtic del comerç electrònic cedeix el càrrec al seu número dos

Reuters
1 min
Jack Ma, durant el concert que ha celebrat per commemorar la seva marxa.

Hangzhou, XinaUn plorós Jack Ma va abandonar formalment Alibaba aquest dimarts protagonitzant un concert de rock al qual van assistir milers de treballadors del gegant del comerç electrònic que ell mateix va fundar fa 20 anys.

Durant la celebració, de quatre hores, en un estadi amb capacitat per a 80.000 persones, el multimilionari president de la companyia va complir la seva promesa, feta fa un any, de cedir el càrrec al seu conseller delegat, Daniel Zhang.

"Després d'aquesta nit començaré una nova vida. Crec que el món és bo, hi ha moltíssimes oportunitats", ha explicat Ma als convidats i treballadors. "És per això que em retiro aviat", va afegir Ma, a qui es va arribar a veure amb els ulls negats de llàgrimes.

La sortida de Ma arriba quan Alibaba s'ha convertit en l'empresa asiàtica més important a la borsa, amb un valor de 460.000 milions d'euros. Dona feina a més de 100.000 persones i s'ha expandit també als serveis financers o intel·ligència artificial, entre d'altres.

La companyia ha explicat aquest dimarts que ha adoptat diverses noves normes, una de les quals consisteix en "respectar les decisions que prengui cada persona per conciliar la seva vida laboral i personal". Això suposa un allunyament respecte dels comentaris recents de Jack Ma, que va defensar que els treballadors de les empreses tecnològiques havien de treballar fins i tot de nit i els caps de setmana, cosa que va propiciar un intens debat nacional a la Xina.

stats