Economia 22/04/2022

La indústria cafetera mallorquina augmenta les vendes un 8% respecte del 2019

Segons l'Associació de Torradors de Cafè de PIMEM, el fet que Setmana Santa hagi caigut tard ha ajudat l'obertura d'establiments i a incentivar el consum

ARA Balears
1 min
Cafeteria d'Arabay, Palma.

PalmaEls torradors de cafè vinculats a PIMEM han anunciat les seves bones dades després de Setmana Santa. Segons han explicat, les seves vendes han crescut un 8% respecte de les del 2019. El que ha motivat aquest augment és el fet que la Setmana Santa hagi caigut tard i, així, els establiments enfocats al turisme ja han obert les portes.

Així i tot, també han determinat que les zones més fluixes, a les quals encara els costa més recuperar-se, són Magaluf, l'Arenal, Cala Millor i Cala d'Or. Això no obstant, el president de l'Associació de Torradors de Cafè de PIMEM, Toni Vallcaneras, ha contat que "els restaurants de més qualitat són els que més demanda estan tenint. Han recuperat la clientela i l'activitat".

Pel que fa al preu, Vallcaneras ha detallat que "es manté alt, però no ha pujat més". També ha reconegut que és complicat que baixi a causa del preu del transport i la pujada de preu de les matèries primeres. "Falta material i arriba tard", ha afirmat. Així mateix, ha comentat que el mercat ha respost bé i que la gent està bevent més cafè que abans de la pandèmia.

Finalment, s'ha fet especial esment a la falta de mà d'obra, tal com han manifestat altres sectors. "La falta de treballadors és un problema en el món del cafè, on no hi ha formació específica i hem de formar nosaltres mateixos", ha detallat Vallcaneras.

stats