Economia 08/06/2019

Balears registra l'increment més alt en els crèdits hipotecaris

Després de l'actualització de maig, les hipoteques s'encareixen prop de 49,45 euros anuals amb relació a l'any passat

Ara Balears
1 min
Balears registra l'increment més alt en els créditos hipotecaris

PalmaBalears és la comunitat autònoma on més pujaran les les hipoteques després de l'actualització de maig, una mitjana de 49,45 euros anuals, tot i que l'euríbor va tancar a la baixa per tercer mes consecutiu i va marcar una taxa mitjana del -0,134%, informa Efe. Els crèdits hipotecaris s'encareixen de nou perquè, encara que l'euríbor va tancar el maig a la baixa, la taxa que va marcar va ser superior a la de fa un any, és a dir, al maig de 2018, quan era encara més negativa i va acabar en el -0,188%.

A més de Balears, Madrid i Catalunya seran les altres comunitats més afectades per l'euríbor -l'indicador més usat a Espanya per calcular les hipoteques a tipus variable- al maig. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'import mitjà d'una hipoteca per a la compra d'un habitatge era de 117.044 euros al maig de 2018. Si a aquest import se li aplica l'euríbor de llavors, més un diferencial d'un punt percentual, la quota mensual de les hipoteques a un termini de 25 anys era de 431 euros.

Una vegada la hipoteca es revisi amb la dada de l'euríbor de maig d'enguany, la quota passarà a 434,04 euros, la qual cosa suposa una pujada mensual de 2,82 euros o anual de 33,84 euros. No obstant això, aquest increment dependrà de l'import mitjà sol·licitat per a la hipoteca, que oscil·la entre els més de 171.000 euros a les Balears, el més alt, i els 63.110 euros a les Canàries, el més baix. D'aquesta manera, les hipoteques que més pugen són les de Balears, amb 49,45 euros anuals, i les que menys, les de Canàries, que s'eleven 18,25 euros en l'acumulat dels dotze mesos.

stats