Economia 23/10/2019

Les Illes mantenen quasi intacta la connectivitat d'aquest hivern, tot i la fallida de Thomas Cook

Palma n'és l'aeroport més afectat amb una caiguda de seients d'un 6,6%, mentre que Eivissa i Menorca registren augments del 3,5% i del 4,9%, respectivament

Ara Balears
2 min
Els avions de Condor segueixen volant, mentre els de Thomas Cook ja no operen

PalmaLes companyies aèries han programat als aeroports de Balears més de 8,5 milions de places per a aquesta temporada d'hivern, que s'inicia el 27 d'octubre i finalitza el 28 de març. La passada temporada d'hivern van passar pels aeroports de l'Arxipèlag un total de 6.630.621 passatgers. Tot i que l'aeroport de Palma registra una davallada en l'oferta, les places i rutes programades permeten constatar que l'impacte negatiu de la fallida de Thomas Cook sobre la connectivitat de l'hivern és inferior a l'anunciat pel sector en un primer moment. Les dades les ha aportades aquest dimecres Aena.

Les aerolínies han oferit per a aquests mesos d'hivern a l'aeroport de Palma més de 6,4 milions de places, un 6,6% menys que l'hivern de l'any anterior. Cal destacar que durant els mesos hivernals de l'any passat l'aeròdrom va registrar un poc més de 5 milions de passatgers.

Des de l'aeroport de Palma, amb altres destinacions espanyoles, les companyies han programat prop de 3,6 milions de seients, la qual cosa suposa un creixement del 0,7%. Amb la resta de destinacions internacionals han planificat gairebé 2,8 milions de places.

La continuïtat de Condor, que forma part del grup Thomas Cook, gràcies a una injecció de capital del govern de Merkel, ha permès mantenir bona part de la connectivitat a les Illes, alhora que altres aerolínies han pogut absorbir part de l'oferta. Cal recordar que Thomas Cook Airlines, que ha deixat de volar, tenia 34 avions dedicats en bona part a destinacions com Canàries i les Illes Balears, fet que es nota en la baixada de l'oferta a l'aeroport de Palma.

A l'aeroport d'Eivissa les companyies aèries han programat prop d'1,5 milions de seients, xifra que es tradueix en un augment del 3,5% respecte dels oferits en la temporada d'hivern passada. Des d'Eivissa a altres aeroports espanyols, les aerolínies han planificat al voltant d'1,3 milions de seients, un 3,9% més amb relació als que es van programar l'hivern anterior. Pel que fa als mercats internacions, han programat gairebé 140.000 places.

A l'aeroport de Menorca les companyies han programat més de 615.000 seients per als mesos d'hivern, un 4,9% més que l'anterior. Amb altres aeroports espanyols, s'han planificat al voltant de 584.000 places, un 4,6% més que l'hivern anterior. Amb la resta de països s'han programat gairebé 32.000 seients, un 9,2% més.

Amb relació al nombre de rutes, les companyies ofereixen 150 rutes per a aquesta temporada d'hivern als aeroports de Balears.

stats