Economia 07/03/2018

El Govern obre una convocatòria de finançament a petites empreses amb 10 milions d'euros

La consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, i el de Treball, Iago Negueruela, han presentat la iniciativa avui dins el Pla estratègic industrial 2018-2025

Lluís Felipe Lorenzo
2 min
parellafelic

PalmaL’Institut de Desenvolupament Industrial (IDI) posa en marxa la primera línia de finançament industrial juntament amb la Societat Recíproca de Garantia ISBA per facilitar que les empreses puguin accedir a un préstec per invertir en millora de la producció industrial. L’IDI destinarà 1,3 milions d’euros a l’ajuda, que suposen una injecció de 10 milions d’euros en línies de finançament per a inversió. Aquesta convocatòria, presentada avui per la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, i el conseller de Treball, Iago Negueruela, és una iniciativa que deriva del Pla estratègic industrial 2018-2025, i s’instrumentarà a través d’un conveni signat avui pels dos consellers i pel director gerent de l’ISBA, Jesús Fernández.

Els ajuts estan destinats a petites i mitjanes empreses de les Illes Balears amb activitat industrial que vulguin dur a terme una millora de processos productius o de producte i necessitin un préstec per posar-lo en marxa. Aquesta línia de finançament inclou ajuts per cobrir els interessos del préstec, el cost de l’aval d’ISBA i els costos d’obertura i d’estudi de l’operació.

El conseller de Treball i president de l’IDI, Iago Negueruela, ha afirmat que “millorar les vies d’accés al finançament de les pime és una de les reivindicacions més demanades pel sector industrial de les Illes Balears”.

Aquesta nova línia de l’IDI serà compatible amb la convocatòria d’ajudes de modernització i digitalització de la Direcció General de Promoció Industrial, prevista dins del primer semestre de 2018. Una de les novetats d’aquesta subvenció és la inclusió dels projectes de digitalització, en línia amb la indústria 4.0, prevista en el Pla estratègic industrial 2018-2025. Negueruela ha destacat, en aquest punt, que “és el primera acció del Pla d’indústria que posam en marxa”.

Les microempreses i les pime industrials es poden acollir a l’ajuda fins al proper dia 15 de novembre i la inversió ha d’estar executada abans del final de 2018, per iniciatives realitzades a partir d’octubre de 2017, amb caràcter retroactiu. Les empreses beneficiàries tenen fins a tres mesos des de la resolució per justificar l’ajuda davant ISBA, SGR.

La consellera Cladera ha destacat “el compromís d’ISBA en el suport a les iniciatives que faciliten la concessió d’avals per al finançament de les pime i els autònoms a Balears” i ha recordat la línia anual ISBA-CAIB 2018 recentment presentada, que està dotada amb 40 milions d’euros per a emprenedors, activitats innovadores i per a iniciatives de dones empresàries, tant per refinançament com per inversió.

La consellera d’Hisenda i el conseller de Treball, conjuntament amb els directors generals del Tresor, José Luis Gil, i de Política Industrial, Manuel Porras, i la gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, han mantingut una reunió amb els representants de les entitats financeres de les Illes Balears, prèviament a l’acte oficial de signatura, per explicar aquesta nova línia de finançament que per primera vegada es posa a l’abast de les petites i mitjanes empreses industrials.

stats