Economia 29/04/2021

El Govern llança un projecte per aconseguir nous materials i productes més innovadors i sostenibles

El propòsit de LOOP, Disseny i Circularitat és fomentar l’ús de matèries primeres més sostenibles i investigar nous materials innovadors

ARA Balears
1 min
El vicepresident Juan Pedro Yllanes.

PalmaLa Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha llançat, a través de l’IDI, el projecte LOOP, Disseny i Circularitat, que té com a objectiu promoure la implementació del disseny com a element estratègic en la millora competitiva de les empreses. Segons han informat en un comunicat, professionals del disseny i algunes empreses han desenvolupat diferents productes que obeeixen als estàndards de l’estètica, la funcionalitat i l’economia circular.

El propòsit de LOOP, Disseny i Circularitat és fomentar l’ús de matèries primeres més sostenibles, investigar en nous materials innovadors i la recerca de solucions que requereixen recursos més sostenibles per aconseguir la mateixa funcionalitat i qualitat. Precisament, el vicepresident, Juan Pedro Yllanes, ha assegurat que es tracta "d’una aliança estratègica entre fabricants i professionals del disseny, que enforteix el nostre teixit industrial".

En aquests moments una desena d’empreses i professionals participen en el projecte LOOP: Lafiore Artistic Glass, La Pecera, Marta Àgueda, Adriana Meunie, Huguet Rajoles Hidràuliques, Contain, Tonia Fuster, Nico Guevara, Pablo Erroz, ReThink Ibiza, Català Roig, Niels Datema i TEd’A. El projecte compta, en aquesta primera fase, amb un pressupost de 40.000 euros, i té previst créixer en nombre d’empreses en els mesos vinents.

Aquest projecte té una plataforma web en què hi ha les creacions i es fomenta la participació d’equips multidisciplinaris per compartir i generar coneixement, així com afavorir connexions i sinergies entre empreses. Es pretén, d’aquesta manera, sensibilitzar el conjunt de sectors empresarials de la importància de connectar la creativitat i la circularitat i integrar-ho en la seva estratègia.

stats