Subvenció
Economia 13/07/2022

El Govern impulsarà la creació de clústers empresarials sobre recerca i desenvolupament

S'hi invertiran 240.000 euros provinents d'un fons d'impuls del turisme sostenible

ARA Balears
1 min
L’Institut de Recerca es crearà amb un any de retard

PalmaEl Govern ha obert una nova línia d'ajudes per impulsar la creació d'agrupacions empresarials innovadores (AEI) a les Balears, així com per al cofinançament de projectes d'R+D+I promoguts per aquest tipus d'entitats. L'objectiu d'aquestes ajudes és afavorir la cooperació entre els components de les AEI i els clústers innovadors que promoguin la recerca i el desenvolupament.

La Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica destinarà 242.339,31 €, provinents d'un fons d'impuls del turisme sostenible, a afavorir que els integrants de les AEI puguin ser capaços d'executar projectes conjunts en els àmbits de la innovació i la internacionalització.

S'han establert tres línies subvencionables: la línia A, de creació de noves AEI, que podran rebre fins a un màxim de 40.000 euros per al total de l'activitat; la línia B, de cofinançament de projectes de caràcter innovador a les agrupacions, en què es podrà subvencionar fins a un 75% de les despeses amb un màxim de 120.000 euros; i, amb les mateixes condicions anteriors, la línia C, de cofinançament de projectes d'R+D+I per a les AEI que hagin rebut finançament en altres convocatòries competitives estatals o internacionals.

El termini per presentar les sol·licituds s'acaba el 8 d'agost. En la primera fase d'avaluació de les propostes es consideraran aspectes tècnics, mentre que en la segona es valoraran aspectes d'oportunitat i viabilitat.

stats