Economia 23/09/2019

El Govern va coordinar una operació dels hotelers per intentar salvar Thomas Cook

Negueruela destaca que el més important després de la fallida és defensar la nostra destinació i que això es fa protegint el turisme

Carles Tudurí
1 min
Negueruela en la compareixença d'aquest dilluns sobre Thomas Cook

PalmaEl conseller de Model Econòmic i Turisme, Iago Negueruela, ha reconegut que el Govern va intervenir en una operació impulsada per hotelers per intentar salvar Thomas Cook el cap de setmana passat, però que finalment l'executiu britànic no va voler donar suport a aquesta acció de rescat. Tot i que el conseller no ha volgut revelar l'import de l'aportació dels hotelers espanyols, molts dels quals eren de les Illes, la revista 'Preferente' xifra en 100 milions aquesta ajuda, que intentava convertir deute cap als hotelers en capital per a l'empresa.

Negueruela ha explicat que el Govern va contribuir a impulsar aquest acord amb l'ajuda de l'executiu estatal, però que una vegada s'havia aconseguit aquesta aportació dels hotelers, Downing Street optà per no acceptar-la.

El conseller ha assegurat que la prioritat del Govern després de la fallida de Thomas Cook "és protegir la nostra destinació i els turistes" en qualsevol circumstància, per la qual cosa no considera que els hotelers hagin de fer fora els clients provinents de Thomas Cook tot i que no tinguin assegurat el pagament.

Negueruela ha dit que no disposa encara de xifres exactes dels turistes afectats, en una roda de premsa després que l'empresa britànica s'hagi declarat aquest dilluns en suspensió de pagaments, cosa que ha deixat milers de turistes britànics a l'espera de la seva repatriació.

"En aquest país no veurem escenes com les que s'han vist en altres països aquest cap de setmana", ha dit Negueruela. "Després ja veurem quins mecanismes de protecció hem de posar en marxa", ha afegit.

stats