Economia 27/08/2021

El Govern, l'Autoritat Portuària i la Guàrdia Civil proposen 62 sancions per activitats irregulars a les costes

Aquest nou operatiu coordinat s'ha posat en marxa per controlar les possibles activitats il·lícites a les aigües de les Illes

ARA Balears
2 min
Les autoritats presents durant la presentació dels primers resultats de l'operació conjunta de control d'activitats il·lícites a les costes.

PalmaEl primer control coordinat entre el Govern, l'Autoritat Portuària i la Guàrdia Civil d'activitats irregulars a les costes illenques ha mostrat els primers resultats. Havia estat una petició social molt recurrent que al final s'ha duit a terme. El resultat ha estat la inspecció de més de cent embarcacions i l'aixecament de 62 actes de possible sanció. Aquests controls s'han duit a terme als ports de Palma, Andratx, Sóller, Alcúdia i Sant Antoni de Portmany.

Segons ha explicat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, l'objectiu d'aquesta primera operació combinada entre les diferents entitats, era, sobretot, inspeccionar les activitats irregulars en el lloguer d'embarcacions, fondeig en zones il·legals i recollida de persones a zones no habilitades, sobretot en el cas dels xàrters nàutics. A més, també s'han fet controls de documentació i títols. Alhora, el conseller ha explicat que s'han registrat incidències per no complir les mesures covid-19 dins les embarcacions i, també, per fer malbé la posidònia.

Respecte d'aquest tema, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha deixat clar que aquesta operació conjunta no substitueix les que ja s'estaven fent des de fa anys sobre el control de la posidònia. "És una operació paral·lela, simultània i complementària", assegurava Mir, a més d'explicar que aquesta nova operació és una manera de complementar la tasca que ja està en marxa des de fa quatre o cinc estius. Alhora, ha celebrat la coordinació de les entitats, ja que creu que és molt important per poder dur un control més exacte de la situació de les costes illenques.

De moment, les dades que s'han presentat constaten l'actuació del mes de juliol i el principi del mes d'agost, fins dia 10. Però així i tot, les autoritats han assegurat que volen continuar amb aquestes inspeccions de col·laboració conjunta fins que s'acabi la temporada. "Som conscients que no arribam o no podem arribar per tot on voldríem, però també estam actius i presents", defensava Josep Marí, fent saber que continuaran perseguint les pràctiques il·legals.

stats