Economia 26/10/2021

El Govern signa l'acord per augmentar un 2% el sou a tots els treballadors públics

Aquesta pujada beneficiarà 44.000 illencs

ARA Balears
2 min
Imatge de la reunió entre el Govern i els sindicats

PalmaTots els treballadors públics de les Illes Balears cobraran un 2% més a partir de l'any que ve. Segons ha informat el Govern a través d'un comunicat, aquest dimecres s'ha signat un acord amb els sindicats UGT, CCOO, CSI-F, Simebal i FSES amb el qual es confirma l’augment salarial del 2% per als 44.000 treballadors públics de Balears per al 2022, que beneficiarà tot el personal funcionari, estatutari i laboral de l’Administració de la Comunitat Autònoma.

Segons han detallat a la nota de premsa, durant les negociacions l'Executiu ha aconseguit arribar a un acord amb cinc dels sis sindicats representats a la Mesa de l’Empleat Públic, que són els que han fet possible aquest augment. En aquest sentit, la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha destacat que aquest acord representa “una importantíssima passa endavant en la millora de les condicions laborals dels treballadors” del sector públic autonòmic.

Amb aquest augment salarial, el Govern haurà apujat un 10,7% els salaris dels funcionaris des del 2015, un augment que se suma al pagament de la carrera professional i la recuperació de la paga extra del 2012. D’altra banda, cal recordar que el mes de maig ja es va acordar l’increment d'un 0,9% de les retribucions bàsiques per a enguany, de manera retroactiva des de l’1 de gener, i avançar al 2023 el retorn del 2% del salari pendent del 2020.

L’acord signat entre el Govern i els sindicats també preveu la convocatòria d’una Mesa General dels Empleats Públics per iniciar un procés negociador per al desenvolupament d’accions dirigides a la millora de les condicions sociolaborals del personal de la Comunitat Autònoma, i una convocatòria de les diferents meses sectorials per tal de negociar accions a adoptar en cada àmbit concret de negociació.

stats