Economia 15/11/2019

El Govern atorga 3 milions en ajudes per a les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook

Aquesta convocatòria es fa amb càrrec als pressupostos de la Comunitat Autònoma de 2019 i es distribuirà en dues línies diferents d’actuació

Ara Balears
1 min
El Govern obre l’ecotaxa a pagar projectes per respondre a la fallida de Thomas Cook

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat una convocatòria d’ajuts per a les petites i mitjanes empreses (PIME) de les Illes Balears afectades per la fallida de Thomas Cook. Els ajuts, per un valor de 3 milions d’euros, es destinen a cobrir les despeses derivades d’inversions, instal·lacions o obres de modernització duites a terme en els establiments perjudicats pel concurs de creditors de l’operador turístic britànic.

Aquesta convocatòria es fa amb càrrec als pressuposts de la Comunitat Autònoma de 2019 i es distribuirà en dues línies diferents d’actuació. La primera serà de 2,6 milions d’euros i beneficiarà empreses turístiques d’allotjament, i la segona, que ascendirà a 400.000 euros, es destinarà a companyies de transport i distribució també afectades per la caiguda de l’operador turístic.

L’import màxim de les ajudes a les quals podrà optar cada empresa serà de 28.000 euros per a tots aquells sol·licitants que hagin presentat projectes que compleixin amb els requisits establerts en la convocatòria. Aquesta mesura està inclosa en el paquet d’actuacions autonòmiques pactat amb patronals empresarials, institucions i agents socials de totes les Illes Balears fa unes quantes setmanes, i suposa una ajuda per facilitar el finançament i la liquiditat de totes les empreses perjudicades.

Aquests ajuts estan subjectes al compliment del compromís de mantenir l’activitat i els llocs de feina en les mateixes condicions durant dos anys. Els beneficiaris dels ajuts són totes les pime amb factures directes impagades per l’operador turístic i no cobertes per cap mena d’assegurança.

stats