Economia 22/10/2018

Gabriel Sampol rep el Premi Empresari de l'Any de la CAEB

La presidenta de l'entitat ha criticat les darreres mesures proposades pel Govern perquè "és un error pensar que si augmenten els impostos augmentarà el benestar de la societat"

Efe
2 min
Gabriel Sampol rep el Premi 'Empresari de l'Any'. / CAEB

PalmaLa presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Carmen Planas, i el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, han lliurat aquest dilluns el Premi Empresari de l'Any a Gabriel Sampol, president de Grup Sampol, qui en l'entrega del guardó ha volgut destacar la importància de "la formació" com a peça "clau del progrés econòmic i social".

En una gala celebrada al Palau de Congressos de Palma, Planas ha demanat a les administracions que escoltin els empresaris en favor del progrés econòmic i social, de més treball i de major qualitat. Segons ha informat la CAEB en un comunicat, la presidenta ha criticat les darreres mesures proposades pel Govern i ha afirmat que "és un error pensar que si augmenten els impostos augmentarà el benestar de la societat".

"El benestar que es guanya a costa de les empreses es perd irremeiablement en cada cicle econòmic, ja que hipoteca les possibilitats d'inversió en coneixement, tecnologia i innovació, que són els motors del creixement i del benestar a llarg termini", ha defensat Planas, i ha insistit que "no es poden augmentar els salaris i alhora els impostos només a costa dels beneficis si continuam perdent productivitat, perquè la redistribució de la riquesa també ha de ser sostenible".

Quant a la situació de l'economia, ha dit que "els vents favorables que bufaven han deixat de fer-ho" i que "cal que el sector públic i el sector privat treballem junts per afavorir reformes que tinguin el major dels consensos, perquè quan els polítics no escolten els empresaris les coses no surten bé".

Així mateix, ha reconegut que invertir en medi ambient tindrà en el futur efectes beneficiosos però ha reivindicat que tota transició requereix adaptació i una certa extensió en el temps per evitar els canvis bruscos. "Ara tenim una llei que encara som a temps de canalitzar, abans que se'ns ennuegui, perquè, amb l'excusa de voler fer les coses de cara a la galeria podem castigar la competitivitat de les empreses de Balears i la butxaca dels ciutadans", ha advertit.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha declarat: "Hem de proclamar amb claredat que els empresaris són imprescindibles per a la creació de riquesa i cohesió social a la nostra societat" i que "sense empresaris que constitueixin i mantinguin projectes empresarials vius i puixants no existirà ocupació". "Per tant, si volem ocupació, hem de cuidar, protegir i promocionar la figura dels empresaris", ha subratllat.

"És per això pel que em sembla tan important crear un brou de cultiu en el qual els valors empresarials siguin preservats i promocionats i, en aquest context, el reconeixement a empresaris exemplars que oferim avui em sembla un gran encert", ha assenyalat.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha clausurat l'acte i ha destacat que "el consens i el diàleg en el disseny de la política econòmica estan donant resultats. Han permès deixar enrere una llarga crisi per convertir el creixement extraordinari dels últims anys en una cosa normal".

Armengol ha aplaudit "la visió estratègica dels empresaris de revertir la riquesa creada sobre els seus treballadors" amb un augment salarial del 3,6% per conveni col·lectiu quan a Espanya és de l'1,6%.

"No cal conformar-se amb el creixement que hem viscut fins ara. Cal planificar amb vista al futur per continuar millorant els nivells de competitivitat. És un treball de tots, i la veu de les empreses, que coneixen perfectament el diagnòstic de cadascun dels sectors, ha de continuar sent escoltada", ha assenyalat la presidenta.

stats